top of page

 

Waarom?

KATTENTRIMMEN

kat

Velen zullen zich afvragen waarom men een kat gaat trimmen. Dit is natuurlijk ook niet nodig bij alle katten. Gezonde, kortharige katten kunnen perfect zelf hun vacht onderhouden. Zieke, oudere, en langharige katten hebben hier al dikwijls hulp bij nodig. 
Wanneer er klitten en later vilt ontstaat in de vacht van een kat kan dit zeer pijnlijk zijn, en weerhoudt het de kat van veel te bewegen. Als je dit merkt, is het aangeraden om hulp te zoeken.

Wat houdt het in?

Ik trim op een niet-invasieve manier. Dit houdt in dat ik probeer zo min mogelijk schade te berokkenen aan zowel de kat als de vacht van de kat. 

Er wordt daarom met veel aandacht gekeken naar het gedrag van de kat voor ik begin, omdat er altijd zonder narcose gewerkt wordt. Als de kat zich te ongemakkelijk voelt, wordt er een pauze ingelast. 

Ook met de vacht wordt zo voorzichtig mogelijk omgesprongen. Enkel als het echt nodig is, zal ik scheren. Eerst wordt gekeken of de klitten kunnen uitgehaald worden door de kam/borstel. 

Is het door vervilting toch nodig, scheer ik enkel het stuk waar het nodig is, en liefst niet de volledige vacht. Deze vacht heeft vele functies, waaronder bescherming en isolatie, en blijft dus het liefst zoveel als mogelijk intact. 

Moest het zijn dat uw kat echt niet te behandelen valt zonder narcose, zal er moeten samengewerkt worden met een dierenarts. 

Wassen doe ik in principe niet, aangezien ik trim aan huis. Moest dit echt gewenst zijn, kan dit eventueel in uw eigen bad. Dit moet op voorhand aangegeven worden.

bottom of page